Matematik

Find x-værdi for f(x) >= g(x)

09. maj 2019 af AndersAnthon (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er x-værdi for f(x) >= g(x), hvis f(x) = 4/x, og g(x) = 1/4x^2 + x + 1?

Vil ellers gerne løse uligheden ved beregning, men er gået helt i stå.


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2019 af Capion1

\frac{1}{4}x^{2}+x+1\leq \frac{4}{x}
Del op for x < 0 og x > 0
Multiplicér med x på begge sider.
Ulighedstegnet bevares for x > 0 og vendes for x < 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2019 af Mathias7878

Se evt

https://www.wolframalpha.com/input/?i=4%2Fx%5Cgeq+1%2F4x%5E2%2Bx%2B1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2019 af AMelev

Alternativ metode (måske lettere at holde styr på):

Løs ligningen f(x) = g(x) - du kan dog næppe løse den i hånden.

Uligheden f(x) ≥ g(x) ⇔ f(x) - g(x) ≥ 0 
Brug graferne for f og g til at bestemme, hvor f(x) ≥ g(x), eller bestem fortegn for f - g ved at indsætte x-værdier på hver side af nulpunkterne og x = 0 (hvor f jo ikke er defineret).
Angiv derefter de(t) x-interval(ler), hvor f - g er positiv eller nul.


Skriv et svar til: Find x-værdi for f(x) >= g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.