Matematik

c-vitamininholdet og nitratindholdet

13. maj 2019 af josefinehansennn (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

Har en opgave jeg slet ikke forstår hvordan jeg skal regne den ud...

Opgaven er vedhæftet som en billede. Tænkte formlen var nemmere at forstå på den måde, fremfor hvis jeg skrev den her. 

Håber der er en der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2019 af mathon

Løs
                         \small \frac{f(x)}{20.3+61.4\cdot 0.884^x}=0.1

                         \small f(x)=2.03+6.14\cdot 0.884^x


Svar #2
13. maj 2019 af josefinehansennn (Slettet)

får jeg ikke noget resultat ud af. Skal nemlig ogs bruge mellemregninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2019 af mathon

Du har ikke oplyst f(x).


Svar #4
13. maj 2019 af josefinehansennn (Slettet)

det er hele opgaven:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2019 af mathon

Har du ikke beregnet a og b?


Svar #6
13. maj 2019 af josefinehansennn (Slettet)

jo

a=0,89

b=33,27


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2019 af mathon

...hvoraf
                     \small 33.27\cdot 0.89^x=2.03+6.14\cdot 0.884^x

                     solve(33.27*0.89^x=2.03+6.14*0.884^x,x)

                     

                     


Svar #8
13. maj 2019 af josefinehansennn (Slettet)

super tak. 

Men hvorfor rykker du kommaet en tak til venstre? bare så jeg har styr på det


Skriv et svar til: c-vitamininholdet og nitratindholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.