Matematik

(x+8)⋅(x+3)=

14. maj 2019 af Anonymmmmmmm (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Svar gerne hurtigst muligt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2019 af peter lind

Brug 0 reglen. et produkt af to faktorer er 0 hvis og kun hvis mindst en af faktorerne er 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2019 af Mathias7878

Hej

Når man skal gange to led med hinanden, skal man gange hvert led med hinanden, dvs

(x+8)\cdot (x+3) = x\cdot x +x\cdot 3 +8\cdot x +8\cdot 3 = x^2+11x+24

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2019 af Sveppalyf (Slettet)

(x+8)*(x+3) =

Du ganger hele den første parentes ind på hvert af leddene i den anden parentes:

(x+8)*x + (x+8)*3 =

Så ganger du ind i parenteserne. Prøv selv herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2019 af mathon

        \small \small \begin{array}{llll} \textup{nulreglen fra \#1:}&(x+8)(x+3=0\\\\ &x=\left\{\begin{matrix} -8\\-3 \end{matrix}\right. \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2019 af Soeffi

#0. Reglen er: (x+a)·(x+b) = x2+(a+b)+a·b.

Du ganger ind i den første parentes med den anden:

{\color{Red} (x+8)}\cdot {\color{Blue}( x+3)}={\color{Red} (x}\cdot {\color{Blue} (x+3)}{\color{Red} +8}\cdot {\color{Blue} (x+3)}{\color{Red} )}= 

hæv derefter den yderste parentes og gang ind i de inderste parenteser: 

{\color{Red} x}\cdot {\color{Blue} (x+3)}+{\color{Red} 8}\cdot {\color{Blue} (x+3)}= {\color{Blue} ({\color{Red} x} \cdot x+{\color{Red} x} \cdot 3)}+ {\color{Blue} ({\color{Red} 8}\cdot x+{\color{Red} 8}\cdot 3)}=

hæv igen parenterne, gang tal sammen og sæt x·x lig x2:

{\color{Blue} {\color{Red} x} \cdot x+{\color{Red} x} \cdot 3}+ {\color{Blue} {\color{Red} 8}\cdot x+{\color{Red} 8}\cdot 3}=x^2+{\color{Blue} 3}\cdot {\color{Red} x}+{\color{Red} 8}\cdot {\color{Blue} x}+24=

saml led med x (ikke led med x2):

x^2+{\color{Blue} 3}\cdot {\color{Red} x}+{\color{Red} 8}\cdot {\color{Blue} x}+24=x^2+({\color{Blue} 3}+{\color{Red}8})\cdot x+24=

x^2+11\cdot x+24


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2019 af AMelev

Hvad er spørgsmålet?
Skal du bare finde resultatet? I så fald benyt #3 - og hvis du stadig har problemer, så se  #2.


Skriv et svar til: (x+8)⋅(x+3)=

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.