Matematik

Bestem værdierne a og b

25. maj 2019 af YTTT (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan skal jeg gribe den her type af opgave an?

Vi har en sammenhæng mellem to variable x og y af formen y=ax+b samt følgende:

x = -2, 0, 2, 4

y=   1, 2, 4, 5

Skal så bestemme de bedst mulige værdier af a og b.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2019 af peter lind

Brug lineær regression på de data


Svar #2
25. maj 2019 af YTTT (Slettet)

Så når de gerne vil have svaret i "x/10"

Er de korrekte svar så, a = 7/10 og b = 23/10?


Svar #3
25. maj 2019 af YTTT (Slettet)

Også for at være sikker på, at det er LinReg-metoden jeg skal bruge.


Svar #4
25. maj 2019 af YTTT (Slettet)

Og hvis jeg har eb lignende opgave, blot med x = -3,-1,1,3 og y = 36,24,16,4

Er de korrekte svar så a = -26/5 og 20?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. maj 2019 af StoreNord

#2   er korrekt.

#3   y=ax+b   fortæller, at sammenhængen er lineær.

#4   er også korrekt.


Svar #6
25. maj 2019 af YTTT (Slettet)

Ja det er også en lineær sammenhæng


Brugbart svar (1)

Svar #7
25. maj 2019 af StoreNord

Alt er godt.


Brugbart svar (1)

Svar #8
25. maj 2019 af StoreNord

Sådan ser det ud i Libreoffice Calc:Skærmbillede fra 2019-05-25 14-05-34.png


Svar #9
25. maj 2019 af YTTT (Slettet)

Super, mange tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2019 af StoreNord

Men en 3. grads regression ville give en R² på 1.


Skriv et svar til: Bestem værdierne a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.