Kemi

Agurkesalat og eddikesyre.

26. maj 2019 af thebook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan ikke forstå denne opgave. Det ville være en stor hjælp, hvis nogen kunne forklare det. Tak.

Fra et glas med agurkesalat udtages 5 mL af væsken. Denne fortyndes til 50 mL med vand. Opløsningen titreres med 17,6 mL, 0,10 M natriumhydroxid.

a) Beregn stofmængdekoncentrationen af ethansyre (C_{2}H_{4}O_{2}) i agurkelagen. 

b) Hvis man skal lave 1L syltelage, hvor mange mL eddike skal man tage når eddiken indeholder 5% ethansyre.


Svar #1
26. maj 2019 af thebook (Slettet)

Ville dette være korrekt til den første opgave? 

c=0,0352 M


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)&\textup{17.6 mL 0.10 M } NaOH\\& \textup{\ae kvivalerer:}&n(CH_3COOH)=(0.0176\; L)\cdot \left ( 0.1\; \frac{mol}{L} \right )=0.00176\; mol\\\\ &&c_{CH_3COOH{ \; fortyndet}}=\frac{0.00176\; mol}{0.050\; L}=0.0352\; M\\\\ &&c_{CH_3COOH{ \; lage}}=c_{fortyndet}\cdot 10=(0.0352\; M)\cdot 10=0.352\; M\\\\\\\\ b)&\textup{densiteten af }\\ &\textup{5 masseprocent}\\ &CH_3COOH\textup{ er}\\ &1005.5\; \frac{g}{L}\\ &\textup{og dermed:}&c_{5\%}=0.05\cdot \frac{1005.5\; \frac{g}{L}}{60.052\; \frac{g}{mol}}=0.837\; M\\\\ &\textup{til 1 L syltelage:}&V_{5\%}\cdot \left ( 0.837\; M \right )=(1\; L)\cdot \left (0.352\; M \right )\\\\ &&V_{5\%}=\left ( 1000\; mL \right )\cdot \frac{0.352}{0.837}=420.55\; mL \end{array}


Svar #3
01. juni 2019 af thebook (Slettet)

Mange tak.


Skriv et svar til: Agurkesalat og eddikesyre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.