Matematik

Bevis for Pythagoras

27. maj 2019 af Mads3212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har siddet med denne opgave i lang tid. Og jeg kan ikke finde ud af den. Jeg kunne derfor virkelig godt bruge noget hjælp.

Sådan lyder opgaven:

b) Antag omvendt, at en vilkårlig trekant opfylder cos(a)*cos(b) = cos(c), og benyt cosinusrelationen (4) til at vise, at C = 90°. Hermed er den sfæriske version af Pythagoras’ sætning vist.

Cosinusrelationen er opgivet til at være: cos(c) = cos(a)*cos(b) + sin(a)*sin(b)*cos(C). Emnet er omkring sfærisk geometri


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2019 af peter lind

fejl


Svar #2
27. maj 2019 af Mads3212 (Slettet)

Hvad mener du?


Svar #3
27. maj 2019 af Mads3212 (Slettet)

Her kan du se et billede af hele opgaven, hvis det kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. maj 2019 af peter lind

Hvis cos(a)*cos(b) = cos(c) udarter cosinusrelationen til sin(a)*sin(b)*cos(C) = 0 og de medfører at cos(C)=0 med mindre sin(b)=0 eller sin(a)  = 0


Skriv et svar til: Bevis for Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.