Matematik

Polære koordinater

29. maj 2019 af SW18 - Niveau: B-niveau

Nogle der ved, hvad polære koordinater er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2019 af Eksperimentalfysikeren

I et koordinatsystem kan man angive et punkts position på (mindst) to måder. Det, man først lærer, er at angive hvor langt man er fra begyndelsespunktet i x-retningen og y-retningen. Den anden metode består i at man angiver, hvor afstanden, r, fra begyndelsespunktet og vinklen, θ, mellem x-aksens positive halvdel og sigtelinien fra begyndelsespunktet til punktet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2019 af AMelev

Polære koordinater er angivelse af længde og retning angivet ved vinkel.
Når det er B-niveau, gætter jeg på, at det drejer sig om vektorer.

En vektor kan skrives som \vec a =|\vec a|\binom{cos(v)}{sin(v)}, hvor v er retningsvinklen, dvs. den vinkel som vektoren danner med enhedsvektoren  \vec i =\binom{1}{0}

Hvis du fx har vektoren \vec a =\binom{1}{1}, så er dens længde \sqrt{2} og vinklen er 45º, så \vec a =\sqrt{2}\binom{cos(45)}{sin(45)}=\sqrt{2}\binom{\frac{\sqrt{2}}{2}}{{\frac{\sqrt{2}}{2}}}, hvilket passer, når du tjekker.


Skriv et svar til: Polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.