Matematik

Ligningssystemer (Lineær algebra)

29. maj 2019 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg er ved at læse op til eksamen, og er stødt ind på en opgave som jeg ikke er helt sikker på hvad man skal. Opgaven er vedhæftet som et billede. Det er nr. 4 og 5. som jeg har problemer med (Opgave 3 har jeg lavet, men er lidt usikker. Har sagt antallet af søjler (den oprindelige med 4) - rank. Er det korrekt?).

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2019 af MatHFlærer

1. Søjle 1 og 3. 

2. Rangen er 2.

3. Nullity er 2.

4. Nej

5. Ja, x=(-2,0,1,0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2019 af peter lind


Svar #3
29. maj 2019 af Warrio

Hvordan kom du frem  til det er nej i opg. 4 ? (faciten siger ellers Ja) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2019 af peter lind

Sæt x2=-3 og løs den hermed fremkomne ligning


Svar #5
29. maj 2019 af Warrio

Det forstod jeg ikke helt. Hvilken ligning kan jeg løse ved at sætte x2 = -3 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2019 af peter lind

x1+6+x4=-2

-2x1-12+6x3+4x4=10

-x1-6-x3-2x4=1


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2019 af MatHFlærer

Ja undskyld, den har en løsning, men løsningen er ikke som en partikulær løsning, hvis vi skal bruge disse fagtermer. Jeg var lidt for hurtig. 


Skriv et svar til: Ligningssystemer (Lineær algebra)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.