Matematik

HJÆLP

05. juni 2019 af Lektiehjælperderbrugfor (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Ogaven er:

Hvor stor skal kuplens diameter være hvis der skal være plads til 1000 personer og hver person skal 30 m2 til rådighed?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2019 af ringstedLC

Tag lige et billede af opgaven og vedhæft det.


Svar #2
05. juni 2019 af Lektiehjælperderbrugfor (Slettet)

Kan du hjælpe med hele siden?

Rigtigt gerne med udregninger.

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2019 af ringstedLC

11 De 1000 personer kræver et areal på:

\begin{align*} Areal &= 1000\cdot 30\text{ m}^2=\;?\text{ m}^2 \end{align*}

Kuplens diameter er samtidig diameteren af den cirkelformede snitflade som måneboerne skal leve på. Snitfladens diameter (HUSK: d = 2·r) beregnes vha. den gule lap:

\begin{align*} Areal &= r^2\cdot \pi \\ \frac{Areal}{\pi} &= \frac{r^2\cdot \pi}{\pi} \\ \frac{Areal}{\pi} &= r^2 \\ r &= \sqrt{\frac{Areal}{\pi}}=\;?\text{ m}\\ \text{diameter} &= 2r=\;?\text{ m} \end{align*}

12 På Tychos tid brugte man enheden "fod" for kortere længder. Stjerneborgs grundareal er summen af et kvadrat med sidelængden 70 fod og 4 halve cirkler, altså 2 cirkler med radius r = 12 fod. Indsæt værdierne i formlerne for arealet af et kvadrat og en cirkel, og vend tilbage med resultater af begge opgaver, hvis du har lyst.


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.