Fysik

Hjælp til Bølger i fysik

06. juni 2019 af bdr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg er igang med at forberede mig til fysikeksamen og er derfor igang med at løse kapitelopgaver til emnet 'bølger'

Jeg sidder dog fast i denne opgave:

Totalrefleksion i glasprismer udnyttes i optiske instrumenter som f.eks. prismekikkerten og spejlreflekskameraet. Tegningerne viser strålegangen i to prismer af en glassort med brydningsindeks 1,54.

Beregn den kritiske vinkel i denne glassort.

Gør rede for, at der i begge de viste tilfælde vil være totalrefleksion i prismerne.

Nogle der muligvis kunne forklare hvordan opgaven løses?

Tak :)


Svar #1
06. juni 2019 af bdr (Slettet)

Bilag fra opgaven:


Brugbart svar (2)

Svar #2
06. juni 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{lllll} \textup{Gr\ae nsevinklen }g \textup{ for fuldst\ae ndig}\\ \textup{tilbagekastning:}&\frac{\sin(g)}{\sin(90\degree)}=\frac{1}{n_{glas}}\\\\ &\sin(g)=\frac{1}{1.5}\\\\ &g=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.5} \right )\\\\ &g=41.8\degree \end{array}

Er indfaldsvinklen mod glas større end \small 41.8\degree, er der fuldstændig tilbagekastning.
                                                  \small \begin{array}{lllll} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til Bølger i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.