Fysik

Big Bang....

15. juni 2019 af Esmeral - Niveau: C-niveau

Hvordan kan jeg snakke om Big Bang, Hubbles lov & rødforskydning i en sammenhæng :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2019 af Pyrros

Rødforskydningen indikerer jo at vi bevæger os væk fra et objekt.

Hubbles lov sætter en sammenhæng mellem den relative hastighed mellem en genstand og os og hvilken afstand vi befinder os fra den genstand (galakse). Det er Hubble-konstanten som er proportionalitetskonstanten her. Det spændende ved denne proportionalitetskonstant er at den er tidskonformel – altså at den har ændret sig igennem universets udvikling. Det viser sig nemlig at alt bevæger sig hurtigere og hurtigere fra hinanden (hvorved universet udvider sig).

Det store brag er en af grundene til at galakserne ligger forskudt, og at universet udvider sig. Hubble-udvidelse er således også et bevis for Big Bang. Der er desuden ikke galakserne som flytter sig, men det er relativt set udvidelsen af universet.

Se bl.a. på en ballon med to optegnede punkter; pustes ballonen op bliver afstanden større, trods man ikke har flyttet punkterne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2019 af peter lind

Hubbles lov siger at galakserne fjerner sig fra hinanden med en fart, der er proprtional med afstanden. Hvis man regner tilbage må de altså have været meget tættere på hinanden, hvilket er i overensstemmelse med det store brag. Hubbles lov er fundet ved at se på rødfoskydningen


Skriv et svar til: Big Bang....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.