Fysik

Foton

20. juni 2019 af annamariae (Slettet) - Niveau: C-niveau

fotonenergi? hvad betyder dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. juni 2019 af mathon

En fotonenergi er proportional med frekvensen

                \small \begin{array}{llll} E_{foton}=h\cdot f=h\cdot \tfrac{c}{\lambda }=\frac{h\cdot c}{\lambda }=\frac{1.98644560233\cdot 10^{-25}\; J\cdot m}{\lambda }\approx \frac{1239.84\; eV\cdot nm}{\lambda } \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. juni 2019 af Eksperimentalfysikeren

En foton har en energi, der er Planks konstant h gange lysets frekvens. Lys kan optræde på to forskellige måder. 1) som bølger, der har frekvens og bølgelængde, og 2) som partikler, der har energi. Ligningen E=h*f kobler de to fremtrædelsesformer sammen.


Skriv et svar til: Foton

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.