Fysik

Kredsskema

22. juni 2019 af skejsjek - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

Har vedhæftet et billede af et kredsskema med 24V elektromotorisk. Jeg er ny når det kommer til kredsskema, derfor søger jeg en der kan gennemgå kredsskemaet, fra start til slut. Dvs hvad hvert tal, og åbning osv betyder.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. juni 2019 af ringstedLC

Kredsløbet er forsynet med 24 VDC. "-S1" er en kontakt af typen "no." (normally open). Ved at trykke på den skabes signalet "Start", der får relæet "-K1" til at slutte kontaktsættet mellem terminalerne 11 og 14. Derved gennemløbes pæren "-E1" af strøm og lyser.

Det kunne være en del af diagrammet for en bus/lastbils fjernlys, hvor "Start" så giver et overhalingsblink. Ved at bruge et relæ, der er monteret tæt ved lygterne med svære ledninger, kan "Start" føres i tyndere ledninger fra kontakten ved ratstammen.


Svar #2
22. juni 2019 af skejsjek

Hvilken funktion har "no"?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. juni 2019 af ringstedLC

Det beskriver, at kontakten skal påvirkes med et tryk for at lede strømmen. Kælenavnet er en dørklokkekontakt. Hvis "armen" i kontakten var tegnet som en forbindelse mellem "3" og "4" ville den være af typen "nc" (normally closed). Her brydes strømmen ved tryk på knappen.

Relæet "-K1" er også af no-typen. Det vil sige: Nul strøm i spolen → intet magnetfelt → åbent kontaktsæt.


Skriv et svar til: Kredsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.