Matematik

Potensfunktion

23. juni 2019 af ZooYork - Niveau: B-niveau

Skulle tidligere gøre rede for definiton og graf for en potensfunktion og dets konstanter - men er usikker hvordan potensfunktioner og formlen ovenover hænger sammen, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2019 af TheNicken99

Denne video beviser det ganke kortfattet:

https://www.youtube.com/watch?v=6ja6vOrJs64
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2019 af TheNicken99

Vær opmærksom på at din notation ikke er standard for mange :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. juni 2019 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} \textup{for en potensfunktion}&y=b\cdot x^a&x,y\in\mathbb{R}_+\\ \textup{g\ae lder:} &\frac{y_2}{y_1}=\left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a\\\\ \textup{udtrykkes }x_2\textup{ og }y_2&\textup{i forhold til }&x_1\textup{ og }y_1\\ \textup{haves:}\\ &\frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=\left (\frac{(1+r_x)\cdot x_1}{x_1} \right )^a\\ \textup{hvoraf:}\\ &1+r_y=\left (1+r_x \right )^a \end{array}


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.