Matematik

Lineære funktion

23. juni 2019 af assume - Niveau: B-niveau

Beskriv vækstegenskaben ved den linære funktion \Delta y=a*\Delta x.

En der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. juni 2019 af TheNicken99

\Delta y udtales "delta y" og angiver ændringen på y-aksen, ved en ændring på x-aksen, som noteres med \Delta x.

Hældningskoefficienten a bestemmer, hvor meget man skal gå op eller ned (alt efter om den er positiv eller negativ) ad y-aksen, hver gang du går en enhed ud af x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. juni 2019 af TheNicken99

Vækstegenskaben er således lineær, da du altid vil gå op eller ned med samme værdi


Brugbart svar (2)

Svar #3
23. juni 2019 af mathon

        \small \small \begin{array}{llll} y\textup{-tilv\ae ksten er }&\textup{proportional med }x\textup{-tilv\ae ksten}&\textup{med proportionalitetsfaktor }a\\ \textup{hvoraf:} \\&a=\frac{\Delta y}{\Delta x}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1} \end{array}


Svar #4
23. juni 2019 af assume

#1

\Delta y udtales "delta y" og angiver ændringen på y-aksen, ved en ændring på x-aksen, som noteres med \Delta x.

Hældningskoefficienten a bestemmer, hvor meget man skal gå op eller ned (alt efter om den er positiv eller negativ) ad y-aksen, hver gang du går en enhed ud af x-aksen.

Skal det forstås at ændringen på y-aksen, er det samme som ændringen på x-aksen multipliceret med hældningskoefficenten? 

Hvis en graf eksempelvis har \Delta y, og har en hældning på fx. 5, så vil ændringen på x-aksen være dét multipliceret med 5, altså 5 * x-aksen?


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.