Kemi

Kemi hjælp

08. juli 2019 af hellokitty3 - Niveau: C-niveau
Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2019 af janhaa

a) pga  -C = C-  + Br2 => avfarger

b)

C: 4,9 mol

H: 9,77 mol

O: 1,96 mol

C : H : O = 2,5 : 5  : 1 = 5 : 10 : 2

C6H10O2


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juli 2019 af janhaa

pentane acid


C5H10O2

CH3CH2CH2CH2COOH


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juli 2019 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{lllll}\mathbf{b)}&\begin{array}{l} \textup{carbon}\\\textup{hydrogen} \\ \textup{oxygen} \end{array} \underset{masse \; af 100 \; g}{\left [ \begin{matrix} 58.80\\9.87 \\ 31.33 \end{matrix} \right ]}/\underset{molmasse}{\left [ \begin{matrix} 12.011\\1.008 \\ 15.999 \end{matrix} \right ]}=\underset{antal \; mol}{\left [ \begin{matrix} 4.89551\\9.79167 \\1.95825 \end{matrix} \right ]}&\textup{antallene skal v\ae re hele} \\\\ &\textup{ og antal oxygen skal v\ae re 2}\\ &\textup{ hvorfor der divideres med 1.95825 og ganges med 2}\\\\ &\begin{array}{l} \textup{carbon}\\\textup{hydrogen} \\ \textup{oxygen} \end{array}\begin{array}{lllll} \left [ \begin{matrix} 4.89551\\ 9.79167 \\ 1.95825 \end{matrix} \right ] \end{array}/1.95825\cdot 2=\begin{bmatrix} 5\\10 \\ 2 \end{bmatrix}\\\\ \textup{dvs}&C_5H_{10}O_2=C_4H_{9}COOH=\textbf{\textit{pentansyre}} \end{array}


Svar #4
08. juli 2019 af hellokitty3

Forstår ikke opgave a?

Svar #5
08. juli 2019 af hellokitty3

Og heller ikke b

Svar #6
08. juli 2019 af hellokitty3

Altså hvordan skal antallet af oxygen være 2?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juli 2019 af mathon

               \small R-C\underset{\textup{\textbf{{\color{Red} 2 O}}}}{\underbrace{OO}}H


Svar #8
08. juli 2019 af hellokitty3

Hvad med a?


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juli 2019 af Soeffi


Skriv et svar til: Kemi hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.