Matematik

Indfør passende variabel (?) - Matematik

15. august 2019 af CathrineJO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa,

Vi sidder to piger med en matematik opgave som vi ikke kan finde ud af. Den er vedlagt i bilag. Det ville være  fedt hvis vi kunne få noget hjælp til fremgangsmåden og resultat, så vi kan forstå det i fremtiden :)

Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2019 af Mathias7878

Hej

Når der er tale om en udvikling, der vokser med en procentvis sats, skal man anvende en eksponentiel funktion, der har formen

y = b\cdot a^x

Hvad mon de forskellige bogstaver skal være så ud fra de informationer, I har fået givet?

- - -

 

 


Svar #2
15. august 2019 af CathrineJO (Slettet)

#1

Hej

Når der er tale om en udvikling, der vokser med en procentvis sats, skal man anvende en eksponentiel funktion, der har formen

y = b\cdot a^x

Hvad mon de forskellige bogstaver skal være så ud fra de informationer, I har fået givet?

Hej, 

Vi er stadig ikke helt sikre på hvad vi skal gøre, men vi har prøvet: 

Vi får det til y= 2018 * 20000^0,10 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2019 af Mathias7878

#2 ikke helt.

Du har

  y = b\cdot a^x = 20.000\cdot 1.1^x

hvor y betegner antallet af producere elbiler og x antal år efter 2018.

- - -

 

 


Svar #4
15. august 2019 af CathrineJO (Slettet)

#3

#2 ikke helt.

Du har

  y = b\cdot a^x = 20.000\cdot 1.1^x

hvor y betegner antallet af producere elbiler og x antal år efter 2018.

Tak for svar. Kan du måske hurtigt uddybe hvorfor det hedder 1,1 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2019 af Mathias7878

Man har

a = 1+r

hvor renten r er hvor meget udviklingen eller stiger eller falder med i decimaltal. 10 % = 0.1 og dermed

a = 1+r = 1+0.1 = 1.1

Konstanten b er lig med 20.000, fordi der i år = 0, dvs. i år 2018, er 20.000 elbiler.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. august 2019 af ringstedLC


Skriv et svar til: Indfør passende variabel (?) - Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.