Matematik

Trekanter mm.

18. august 2019 af Joke43 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har vedfæftet opgaven. Det kunne være en stor hjælp hvis en kunne hjælpe

tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2019 af mathon

                      \small \small \begin {array}{lllll} \textup{skalafaktor}&ABC\rightarrow A_1B_1C_1&\textup{er}&\frac{1}{3} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2019 af ringstedLC

Når trekanter er ensvinklede, er de indbyrdes forhold mellem deres sider, det samme:

\begin{align*} \frac{\left | AB \right |}{\left | A_1B_1 \right |} &= \frac{\left | BC \right |}{\left | B_1C_1 \right |}\end{align*}

Indsæt de kendte og isoler B1C1


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2019 af Eksperimentalfysikeren

De to trekanter er ensvinklede. Så er ensliggende sider proportinale:

\frac{AB}{A_{1}B_{1}} = \frac{BC}{B_{1}C_{1}} = \frac{AC}{A_{1}C_{1}}


Svar #4
18. august 2019 af Joke43 (Slettet)

30(ab) / 10 (a1b1) = 24 (bc)  / ? (b1c1)

Hvordan finder jeg B1C1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{a}{b} &= \frac{c}{d}\Updownarrow \\ \frac{a}{b}\cdot d &= \frac{c}{d}\cdot d\Updownarrow\text{ ganger med }d\text{ p\aa\,begge sider} \\ \frac{a}{b}\cdot d &= c\Updownarrow\text{ forkorter h\o jresiden} \\ \frac{\frac{a}{b}\cdot d}{\frac{a}{b}} &= \frac{c}{\frac{a}{b}}\Updownarrow \text{ dividere med }\tfrac{a}{b}\text{ p\aa\,begge sider} \\ d &= c\cdot \frac{b}{a}\text{ forkorter venstresiden} \\ &\text{og dividerer med en br\o k ved at gange med den omvendte} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. august 2019 af mathon

           \small \begin{array}{lllll} \frac{\left |A_1B_1 \right |}{\left |AB \right |}&=&\frac{\left |B_1C_1 \right |}{\left | BC \right |}\\\\ \left |B_1C_1 \right |&=&\frac{\left |A_1B_1 \right |}{\left | AB \right |}\cdot \left | BC \right |\\\\ \left |B_1C_1 \right |&=&\frac{10|}{30}\cdot24 \end{array}


Skriv et svar til: Trekanter mm.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.