Fysik

Kinematik

18. august 2019 af pern965a (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har svært ved at forstå disse 2 opgaver, som er vedhæftet i filen. Håber nogle vil hjælpe:)

Vedhæftet fil: O10.4 + O10.5.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2019 af peter lind

O10.4

brug at v2-v02=2as

s=v0t+½at2

Den sidste skal du også bruge til O10.5

Husk at omregn fra km/h til m/s


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2019 af mathon

                            \small \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{O10.4}&\textup{omregning:}& \left \{ 78\; \frac{km}{h}, 45\; \frac{km}{h}\right \}\rightarrow \left \{ 21.7\; \frac{m}{s},12.5 \; \frac{m}{s} \right \} \\\\& \textup{acceleration:}&a=\frac{v^2-{v_o}^2}{2\cdot \Delta s}\\\\ &&a=\frac{(12.5\; \frac{m}{s})^2-\left (21.7\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot (345\; m)}=-0.456\; \frac{m}{s^2}\\\\&\textup{tid:}&t=\frac{v-v_o}{a}\\\\ &&t=\frac{12.5\; \frac{m}{s}-21.7\; \frac{m}{s}}{-0.456\; \frac{m}{s^2}} =\frac{-9.2\; \frac{m}{s}}{-0.456\; \frac{m}{s^2}}=20.2\; s \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2019 af mathon

                            \small \small \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{O10.5}&&2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2\\\\ &&{v_0}^2=v^2- 2\cdot a\cdot\Delta s\\\\ &&v_0=\sqrt{v^2- 2\cdot a\cdot\Delta s}\\\\ &&v_0=\sqrt{\left(23.6\; \frac{m}{s}\right)^2-2\cdot (258\; m)\cdot \left ( 0.78\; \frac{m}{s^2} \right )}=12.4\; \frac{m}{s}=44.7\; \frac{km}{h} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2019 af mathon

detaljer:

                                            \small \begin{array}{lllll} &a=\frac{v-v_0}{t}\\\\ &at=v-v_0\\ \textup{og}\\ &\Delta s=\tfrac{1}{2}\cdot a\cdot t^2+{v_0}\cdot t&\textup{der multipliceres med }2\cdot a\\\\ &2\cdot a\cdot \Delta s=a^2\cdot t^2+2\cdot v_0\cdot a\cdot t\\\\ &2\cdot a\cdot \Delta s=at(at+2v_0)\\\\ &2\cdot a\cdot \Delta s=(v-v_0)\left ( v-v_0+2v_0 \right )\\\\ &2\cdot a\cdot \Delta s=(v-v_0)(v+v_0)\\\\ &2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2 \end{array}


Skriv et svar til: Kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.