Matematik

Hvor lang tid skal vi gå i procenter?

20. august 2019 af Josefine000 - Niveau: 9. klasse
Har lige brug for hjælp til en opgave. Skal beregne hvor meget vi skal gå på en tur i procenter, turen varet i alt 34 min og vi skal gå i 10 min. Så altså 34 min = 100%. Nogen gode hoveder der ude der kan hjælpe mig med resten?

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2019 af Sveppalyf (Slettet)

10 / 34 = 0,29 = 29%


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2019 af AMelev

Du kan også bruge almindelig forholdstalsregning, lige som hvis du skulle beregne, hvad 10 kg koster, når du ved, at 34 kg koster 100 kr.
34 min = 100%
1 min = ? %
10 min = ?? %

Metoden i #1 er dog hurtigere og smartere:
10 ud af 34 = 10/34 = 0.29, som så omregnes til procent ved at flytte kommaet to pladser til højre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2019 af SuneChr

En lidt sjov opgave: 

Der er flere muligheder for gåturen:
  - Langsom gang derudad
  - Hurtig gang derudad
  - Gang med variabel hastighed derudad
  - Gang på stedet
  - Gåen i ring
  .........
Vigtigst er det, for opgaven, at være i bevægelse hele tiden og at bevægelsen varer i netop 10 min.
Uanset gangfunktionen vil procenten være den samme.

 


Skriv et svar til: Hvor lang tid skal vi gå i procenter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.