Matematik

reducering

24. august 2019 af andersmogense (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg mangler hjælp til at reducere dette udtryk (a+b)^2-b*(2a+b)
jeg har 2 svar som jeg står i mellem men er lidt i tvivl enten a^2 eller a^2+b^2-2ab


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. august 2019 af janhaa

a^2+2ab+b^2-2ab-b^2=a^2


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. august 2019 af ringstedLC

\begin{align*} (a+b)^2 &= a^2+b^2+2ab \\ \text{og}: \\-b\cdot (2a+b) &= (-1)\cdot b\cdot b-2ab \\ &= -b^2-2ab \\ a^2+b^2+2ab-b^2-2ab &= \\ a^2+b^2-b^2+2ab-2ab &= a^2\\ \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. august 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{lllll} &(a+b)^2-b\cdot (2a+b)&\textup{der kvadreres og ganges ind i parentesen}\\\\ &a^2+2\cdot a\cdot b+b^2-(b\cdot 2a+b\cdot b)&\textup{parentesen h\ae ves}\\\\ &a^2+2a b+b^2-2ab-b^2&\textup{der reduceres}\\\\ &a^2 \end{array}


Svar #4
24. august 2019 af andersmogense (Slettet)

mange tak


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.