Matematik

reduktion

02. september 2019 af maria362 - Niveau: C-niveau

nogen som evt. kan besvare lidt detaljeret hvordan de her udregnes?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede af opgaven, det gør det nemmere at hjælpe :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. september 2019 af PeterValberg

a)

gang 5 ind i parentesen
hæv parentesen (bemærk det er en minus-parentes)
reducér udtrykket

3a - 5·(1 - a) + 7 =
3a - (5 - 5a) + 7 =
3a - 5 + 5a + 7 =
8a + 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2019 af PeterValberg

b) Husk på de såkaldte kvadratsætninger

(2a - b)2 + 2a(5a + 2b) =
4a2 + b2 - 4ab10a2 + 4ab = 
14a2 + b2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. september 2019 af PeterValberg

Den sidste c) eller d) ?
Sæt 2a udenfor en parentes i tælleren og forkort brøken

\frac{4a-8ab}{2a}=\frac{{\color{Red} 2a}(2-4b)}{{\color{Red} 2a}}=-4b+2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
02. september 2019 af maria362

#4

Den sidste c) eller d) ?
Sæt 2a udenfor en parentes i tælleren og forkort brøken

\frac{4a-8ab}{2a}=\frac{{\color{Red} 2a}(2-4b)}{{\color{Red} 2a}}=-4b+2

1000 1000 tak for hjælpen! det betyder bare så meget, du må have en god dag :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2019 af PeterValberg

Det var da så lidt, og i lige måde :-)
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.