Matematik

hjælp !!!!!

03. september 2019 af SofieHoffland - Niveau: A-niveau

Hej, pls hjælp mig med de her to opgaver:

 I en model er udviklingen i verdens befolkningstal bestemt ved:

f(x) = 2586*1,017x

hvor f(x) er verdens befolkningstal (målt i mio), og x er antal år efter 1950. 

a)     Benyt modellen til at forudsige verdens befolkningstal i år 2015.

b)     Forklar, hvad tallene 2586 og 1,017 fortæller om udviklingen i verdens befolkningstal.

Tak på forhånd!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2019 af mathon

                   \small \small \begin{array}{llll} a)&\textup{Hvor mange \aa r er 2015 efter \aa r 1950?} \\\\ b)&f(x)=2586\cdot (1+0.017)^x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2019 af Dennis329324 (Slettet)

a) den er perfekt sat ind af mathon, touche.

b) Du er på det her tidspunkt klar om hvad funktionen f(x)=b*a^x er for en funktion :) En eksponentialfunktion, hvor du i dete tilfælde har tale om en "voksende" funktion, b er startværdien. a = renten (lidt grovere sagt vil læren nok bede om "tilskrivningsfaktor"  og x beskriver antal "terminer/perioder" hvor man enten afskriver eller tilskriver til. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2019 af AMelev

Ad #2 

#2 b) a = renten (lidt grovere sagt vil læren nok bede om "tilskrivningsfaktor"  

Det er vigtigt at skelne mellem vækstraten ("renten") r og fremskrivningsfaktoren (grundtallet) a.
a = 1 + r
I dette tilfælde er startværdien (mio.) b = 2586 og a = 1.017, så r = 0.017 = 1.7%
Dvs. at iflg. modellen var befolkningstallet 2586 mio. i 1950, og derefter er det steget med 1.7% om året.


Skriv et svar til: hjælp !!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.