Fysik

Frit Fald

04. september 2019 af Mads256 - Niveau: A-niveau

En bold med massen 100 gtabes fra Rundetårn 35,0 mover jorden. Vi regner med, at bolden udfører et frit fald med begyndelseshastigheden nul. 

Beregn dels dens kinetiske energi efter de 12,0 meters fald og dels dens potentielle energi.

Jeg aner ikke hvad de mener med dels??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2019 af peter lind

Brug energibevarelse

Ekin = m*g*h

Epot = 0


Svar #2
04. september 2019 af Mads256

Så svaret bliver bare 0.1 kg * 9.82 m/s^2 * den højde der er tilbage altså 35m - 12m? 

Skal jeg så bare ignorer Epot eller bare lægge den til så det bliver Ekin + Epot?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2019 af peter lind

I #0 skriver du efter de 12m fald så er det m*g*12m

Der er en en fejl i #1. Jeg regnede med at blokken var ved jorrdoverfladern. Så er den potentielle energi m*g(35m-12m)


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2019 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} E_{mek}=m\cdot g\cdot H=m\cdot g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\\\\ g\cdot H= g\cdot h+\frac{1}{2}\cdot v^2\\\\ g(H-h)=\frac{1}{2}v^2\\\\ \frac{1}{2}v^2=\left ( 9.82\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( (35-12)\; m \right )=225.86\; \frac{m^2}{s^2} \\\\ E_{kin}=m\cdot \frac{1}{2}v^2=\left ( 0.100\; kg \right )\cdot \left ( 225.86\; \frac{m^2}{s^2} \right )=22.586\; J\\\\ E_{pot}=m\cdot g\cdot h=\left( 0.100\; kg \right )\cdot \left (9.82\; \frac{m}{s^2} \right )\cdot \left ( (35-12)\; m \right )=22.586\; J \end{array}


Skriv et svar til: Frit Fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.