Matematik

ligninger og grafer

07. september 2019 af math082r (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har en opgave der hedder Givet f(x)=6x-4 så Bestem koordinatsættet til det punkt på grafen, der har 1. koordinat 2.

og jeg forstår simpelthen ikke hvodan jeg skal gå an


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. september 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Du skal bestemme punktet (2 , f(2)).

f(2) finder vi ved at indsætte 2 i funktionsforskriften:

f(2) = 6*2 - 4 = 8

Så punkter har koordinaterne (2,8).


Svar #2
07. september 2019 af math082r (Slettet)

#1

Du skal bestemme punktet (2 , f(2)).

f(2) finder vi ved at indsætte 2 i funktionsforskriften:

f(2) = 6*2 - 4 = 8

Så punkter har koordinaterne (2,8).

så efter det der spørgamål kommer der en der lyder det samme men med 2. koordinat 5.

skal jeg så bare sætte 5 ind i funktionsforskriften?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2019 af StoreNord

Nej. Nu skal du sætte  f(x)=6x-4 = 5 og løse ligningen  6x-4 = 5.


Svar #4
07. september 2019 af math082r (Slettet)

#3

Nej. Nu skal du sætte  f(x)=6x-4 = 5 og løse ligningen  6x-4 = 5.

undskyld jeg er en idiot, men jeg forstår simpelthen stadig ikke. er der en måde du kan uddybe det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. september 2019 af StoreNord

I det sidste spørgsmål skal vi finde et punkt, hvor y-værdien er 5.
Altså er  f(x)=6x-4 = 5   Vi skal finde x.

Der gælder altså i punktet at  6x-4 = 5. Ved at løse denne ligning, kan vi finde x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-09-07 13-58-12.png


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2019 af SuneChr

# 4 sidste linje:

Vi har

 *)  y = 6·x - 4

**)  x = \frac{y+4}{6}  

  
Kender vi x, sætter vi x ind i *) for at beregne y.
Kender vi y, sætter vi y ind i **) for at beregne x.


Skriv et svar til: ligninger og grafer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.