Matematik

HJælp

08. september 2019 af Hjælpj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Antallet af kunder i en butik aftager over en periode efter 2015 med 2,3% pr. år. i år 2015 var antallet af kunder 56000.

Indfør passende variabel og opstil en funktion f der beskriver antallet af kunder i butikken efter år 2015.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. september 2019 af MatHFlærer

Hvad skal du have hjælp til? Hvad har du skrevet ned? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2019 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llllll} f(x)=56000\cdot (1-0.023)^x &\textup{hvor }x\textup{ er antal \aa r efter 2015} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2019 af MatHFlærer

Du kan se, at du har noget med et procentvis fald, og så kan du se, at du får oplyst antallet af kunder i år 2015. Det bør sige noget om, at du skal bruge modellen f(x)=b\cdot a^x

Husk, at b er begyndelsesværdien og a er fremskrivningsfaktoren. Bemærk, at a=1+r.

Du kender r og b i dette tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2019 af StoreNord

f(n)=56000*\left (1- \frac{2.3}{100} \right )^{n}


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2019 af MatHFlærer

En skam #0 ikke kunne få lov til at få hints og så prøve sig frem...


Svar #6
08. september 2019 af Hjælpj (Slettet)

Tak skal i have.


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. september 2019 af JulianX (Slettet)

Mathon, for f****n! Hold så op med hele tiden at ødelægge andres kommentarer med din "hjælp" hvor du bare giver svaret. Det er upædagoisk overfor spørgeren, du ødelægger muligheden for indlæring, og det er så irriterende at være vidne til.

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. september 2019 af Soeffi


Skriv et svar til: HJælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.