Matematik

Vektorer i rummet

11. september 2019 af marielinge - Niveau: A-niveau

forstår ik, evt maple?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2019 af janhaa

a)

[\vec AB]=[0,3,0] , [\vec AD]=[-3,0,3] \\ der [\vec n]=[9,0,9]=9[1,0,1]\\


Svar #2
11. september 2019 af marielinge

er der ik noget teori til det? ellers forstår jeg det ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2019 af AMelev

a) En normalveltor til planen α er fx \vec{n}_\alpha =\overrightarrow{AB}\times \overrightarrow{AD}
Indsæt det og et af de kendte punkter A, B eller D i planens ligning.

b) Bestem normalvektor \vec{n}_\beta til planen β ud fra ligningen
En af vinklerne mellem planerne er den samme som vinklen mellem normalvektorerne. Hvis den beregnede vinkel v er stump, er den spidse vinkel u = 180º - v.


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.