Matematik

Trekanter

14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan skal den her lige stilles op vh Christian?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

For at finde vinkel B mener jeg man siger 90grader - de 50 grader = 40 grader vinkel B


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2019 af peter lind

a) er korrekt

b og c  brug pytagoras


Svar #4
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Så det er rigtige det her  90grader - de 50 grader = 40 grader vinkel B


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2019 af ringstedLC

#1: Ja. Generelt:

\begin{align*} 180^{\circ} &= \angle A+\angle B+\angle C \\ \angle B &= 180^{\circ}-\left ( \angle A+\angle C \right ) \\ \angle B &= 180^{\circ}-\left ( 50^{\circ}+90^{\circ} \right ) \\ \angle B &= 40^{\circ}\end{align*}


Svar #6
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Hvordan finder jeg så ud af det her?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2019 af mathon

                          \small \small \begin{array}{llll}b)& \frac{\left | BC \right |}{\sin(50\degree)}=\frac{15}{\sin(40\degree)}\\\\ &\left | BC \right |=a=\frac{\sin(50\degree)}{\sin(40\degree)}\cdot 15=17.88\\\\ c)&\left | AB \right |=c=\sqrt{15^2+17.88^2} \end{array}


Svar #9
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Er det på computeren du laver de tegn eller hvordan?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2019 af mathon

eller
                         \small \small \small \begin{array}{llll}b)& \tan{50\degree}=\frac{\left | BC \right |}{15}\\\\ &\left | BC \right |=a=\tan(50\degree)\cdot 15=17.88\\\\ c)&\left | AB \right |=c=\sqrt{15^2+17.88^2} \end{array}


Svar #11
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Jamen hvordan laver du det der på computeren?


Svar #12
14. september 2019 af christianbandersen123 (Slettet)

Nu hvor jeg har dig, hvordan vil du så regne den her ud?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. september 2019 af ringstedLC

#11

Jamen hvordan laver du det der på computeren?

Det kommer an på, hvad du mener med "på computeren". Her på SP trykkes på "fx"-knappen og så skriver du i LaTeX. I et Worddokument kan "Wordmat" installeres og bruges (søg på Google).


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. september 2019 af ringstedLC

Nyt spørgsmål, - ny tråd, tak!

a) Brug at BC = BD - AE og AC = DE og så Pythagoras:

\begin{align*} |AC|=|DE|\;,\;|BC| &= |BD|-|AE| \\ |AB|^2 &= |AC|^2+|BC|^2 \end{align*}

b) 

\begin{align*} \sin(A) &= \frac{\text{modst.}}{\text{hyp.}} \\ \sin(A) &= \tfrac{|BC|}{|AB|} \\ \angle A &= \sin^{-1}\left (\tfrac{|BC|}{|AB|} \right ) \end{align*}

c) Det er arealet af et rektangel og en trekant i cm2.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.