Matematik

Omskrivning af udtryk

16. september 2019 af mariestuart - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg skal omskrive et udtryk, men kan simpelthen ikke forstå det. Er der nogle, der vil forklare det?

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Omskrivning af udtryk.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2019 af Mathias7878

(b+5)^2

er det samme som

(b+5)\cdot (b+5)

og ved at anvende den distributive lov har man

(b+5)\cdot (b+5) = b\cdot b+b\cdot 5+5\cdot b+5\cdot 5 = b^2+10b+25

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2019 af OliverHviid

Husk dine kvadratsætninger.


Svar #3
17. september 2019 af mariestuart

Mange tak for hjælpen!


Svar #4
17. september 2019 af mariestuart

Jeg har også lige et andet spørgsmål:

Hvis den hed: (a - 5)2 

Ville svaret så være: a2 + 25 - 10a


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2019 af OliverHviid

Ja, netop.


Svar #6
17. september 2019 af mariestuart

Ah, tak!


Skriv et svar til: Omskrivning af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.