Matematik

Hjælp mig og min veninde SOS

17. september 2019 af Marceline (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hjælp mig og min veninde har brug for hjælp vi kan ikke finde ud af dette:(

Hvor meget yoghurt?
En familie på tre, spiser alle yoghurt til morgenmad.
Hvor meget får de, hvis de skal dele følgende, så de får lige meget hver:
A. ¾ L yoghurt
B. 2/3 L yoghurt
C. 4/5 L yoghurt

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2019 af janhaa

need more info.


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. september 2019 af nora9000

Hej..

A) 0,75 L yoghurt skal de dele. 0,75 / 3 = ...

B) 0,667 L yoghurt skal de dele. 0,667 / 3 = ....

C) 0,8 L yoghurt skal de dele. 0,8 / 3 = ...


Svar #3
17. september 2019 af Marceline (Slettet)

Tusind tak nora men vi gar fået det løst nu meget sødt af dig :))


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2019 af AMelev

Ad #2 OK, men jeg kan forstlle mig, at I måske skal regne med brøker.

I så fald skal I benytte reglen om, at man dividerer en brøk med et tal ved at gange tallet på i nævneren.
\frac{\frac{a}{b}}{c}=\frac{a}{b\cdot c}

Eks. 5/7 skal divideres med 4:
 \frac{\frac{5}{7}}{4}=\frac{5}{7\cdot 4}=\frac{5}{28}


Skriv et svar til: Hjælp mig og min veninde SOS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.