Matematik
Tangentligning?
Hej derude
Jeg har fået til opgave at løse de her 2 forskellige opgaver, men jeg har bare ingen anelse om hvilken formel jeg skal bruge.
Bestem en ligning til tangenten for grafen f(x) i det punkt hvor grafen skærer i y-aksen.
a f(x) = e^x
b f(x) = 3e^2x -x
Håber nogle kan hjælpe derude
NB: Ligningerne høre ikke sammen
Tak på forhånd
-Ryder
Svar #1
21. september 2019 af StoreNord
Til tangenten skal du bruge hældningen f'.
Og så kan du kikke her: https://www.studienet.dk/differentialregning/tangentens-ligning
eller i din formelsamling.
Svar #2
21. september 2019 af Zagoria (Slettet)
Her er løsningen på opgave a :
f (x) = ex
f(0) = e0 = 1 så har du skæringspunktet med y aksen ( x,y) ( 0,1)
Så skal du finde tangentens hældning :
f`(x) = y´= ex
f´(0) = e0 = 1
tangentens ligning bliver så :
y = f(x0) + f´(x0) (x-x0)
y = 1 + 1 (x-0)
y = x +1
Svar #3
21. september 2019 af AMelev
Nu er den endeli kommet, så ...
Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 2.
NB! Sidetallet i dokumentet passer ikke med det faktiske antal sider i filen, så dokumentets side 2 er reelt side 4 i filen.
Se side 12 (76).
Skriv et svar til: Tangentligning?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
