Matematik

Grænseværdi

23. september 2019 af fysik4 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg tænkte på, om der var nogle som kunne hjælpe mig med følgende opgave. I opgave a har jeg nemlig prøvet at finde grænseværdierne, hvor jeg har fundet den første til at være 0, men ved den anden er jeg lidt i tvivl.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2019 af Soeffi

#0. I Ti-Nspire får jeg:


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2019 af Soeffi

#0.

a) Du kan sætte f(x) på fælles brøk og Taylor-udvikle tæller og nævner med udgangspunkt i x = 0:...

1/x - cos(x)/sin(x) = (sin(x) - x·cos(x))/(x·sin(x))

sin(x) - x·cos(x) = x3/3...

x·sin(x) = x2...

f(x) = x3/(3·x2) = x/3

Dette ses at gå mod 0 for x gående mod 0.


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.