Matematik

Procentvise ændring

23. september 2019 af Mie23234 - Niveau: A-niveau

Hej studieportalen, det er opgave b, hvor jeg får en ændring på 47% er der nogle der kan bekræfte om dette er rigtigt?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2019 af AMelev

Hvad får du M(x) til?

Hvordan er du kommet frem til 47%.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2019 af mathon

Foretag potenregression på tabellens DATA.


Svar #3
23. september 2019 af Mie23234

Venner det er del b jeg har problemer med:)) Og her er min forskrift som jeg har fundet


Svar #4
23. september 2019 af Mie23234

Sådan er jeg kommet frem til det


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2019 af mathon

                                   \small \begin{array}{lllll} \end{array}\small \small \begin{array}{lllll} b_2)&1+r_y=(1+r_x)^ a\\\\ &1+r_y=1.30^{2.83695} =2.105\\\\ &r_y=\frac{p_y}{100}=1.105\\\\ &p_y=110.5\% \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2019 af AMelev

Din forskrift er rigtig.

Det du har beregnet er, at M(10.7) er 47% af M(13.91). 
Du skal beregne M(13.91)/M(10.7). Det får du til omkring 210%, så M er altså vokset med ca. 110%.

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.
Se side 21 (114).


Svar #7
23. september 2019 af Mie23234

#5 Hvad er vores Py?


Svar #8
23. september 2019 af Mie23234

#5

                                   \small \begin{array}{lllll} \end{array}\small \small \begin{array}{lllll} b_2)&1+r_y=(1+r_x)^ a\\\\ &1+r_y=1.30^{2.83695} =2.105\\\\ &r_y=\frac{p_y}{100}=1.105\\\\ &p_y=110.5\% \end{array}

Kan virkelig ikke se hvordan du kommer til linje 3 og 4


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2019 af AMelev

#7 Bare hold dig til at den %-vise tilvækst er ry = 1.105 = 110.5%.

#5
r er vækstrate og p er procentsatsen, så r = p%.
Det er en smutter i 4. linje: p = 110.5, hvilket jo fås fra r = p/100, ikke 110.5%.
Der er ingen grund til at bruge p, man kan jo bare angive r som %-tal.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2019 af ringstedLC

#8: Når:

\begin{align*} 1+r_y &= 2.105\Updownarrow \\ r_y &= 2.105-1\Updownarrow \\ r_y &= 1.105=\frac{P_y}{100} \text{ er et udtryk for tilv\ae ksten i \%} \end{align*}


Skriv et svar til: Procentvise ændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.