Matematik

1-2+3-4+5-6+7-8+9....+97-98+99

23. september 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Jeg ved ikke hvordan man kan regne sådan noget her ud uden lommeregner, nogen der kan fortælle en metode eller 2?

(ekstra: 1-3+5-7+9-10...+297-299)

På forhånd tak.


Svar #1
23. september 2019 af KageSpiseren

Min fil havde fejl:

Her


Svar #2
23. september 2019 af KageSpiseren

tror jeg skal bruge gauss' regel


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2019 af StoreNord

Du kunne jo prøve papir og blyant.


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. september 2019 af StoreNord

50 gange gentages et talpar, som tæller een ned. Det må blive -50.

Nej. Der er jo ikke kun 49 par.
Så blir det   -49 +99 = 50


Svar #5
23. september 2019 af KageSpiseren

#4

50 gange gentages et talpar, som tæller een ned. Det må blive -50.

Nej. Der er jo ikke kun 49 par.
Så blir det   -49 +99 = 50

Kan du uddybe?


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2019 af StoreNord

(1-2)+(3-4)+(5-6)+(7-8)+9....+(97-98)+99

Hver parentes gir -1.  Og der er 49 parenteser, altså   -49.

Til sidst kommer 99 alene.                    -49+99 = 50.


Svar #7
23. september 2019 af KageSpiseren

Ja det fandt jeg lige ud af, men tusind tak!


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. september 2019 af AMelev

Alternativt:
Saml fra hver side (1 + 99) - (2 + 98) + (3 + 97) - (4 + 96) + ....... + (47 + 53) - (48 + 52) + (51 + 49) - 50 = 
(51 + 49) - 50 = 50


Skriv et svar til: 1-2+3-4+5-6+7-8+9....+97-98+99

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.