Matematik

Lineære funktioner

23. september 2019 af KSDH1YNWA (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej
Jeg har 3 spørgsmål som jeg sidder gevaldigt fast i. Er der en venlig sjæl der vil svare på de 3 spørgsmål? Hvis man kun kan svare på 1-2 spørgsmål er jeg også bare mere end glad! Tusind mange gange tak på forhånd:)

Opgave 6

En funktion er givet ved forskriften fx=a·x-8 , hvor a er en konstant.


Hvad skal a være, for at nulpunktet for funktionen er x=4 ?



Opgave 7
Tegn grafen for den stykkevis lineære funktion f, som er givet ved gaffelforskriften:



fx={0,5x-4 , -5=x<2 -3x+3, x=2


Løs ligningen f(x)= - 6

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2019 af PeterValberg

Vedr. opg 6.

En funktion er givet ved forskriften fx=a·x-8 , hvor a er en konstant.
Hvad skal a være, for at nulpunktet for funktionen er x=4 ?

f(4) = 0
a·4 - 8 = 0
a = 2 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2019 af AMelev

# 0 Lav en  ny tråd til hver opgave, ellers bliver det for rodet.
Væn dig til at uploade et billede af opgaven, så den står rigtigt. Du laver en del meningsforstyrrende fejl i din afskrift.

Ad opg. 7
x-begrænsningerne giver ikke mening. Skulle der stå ≤ i stedet for =?

Hvordan du konkret tegner grafen afkænger af dit grafværktøj.

Ligningen kan du løse grafisk ved at bestemme 1.koordinat til skæringspunkt(er) mellem f-grafen og den vandrette linje y = -6.
Du kan også løse ligningen for hver af delfunktionerne og tjekke, om den fundne løsning ligger i det interval, der hører til den pågældende delfuntion.
Se evt. vedhæftede.

 

Vedhæftet fil:Billede3.JPG

Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.