Matematik

Taylor approksimation

26. september 2019 af Skun - Niveau: Universitet/Videregående

Hej SP.

Er der en venlig sjæl, som kan hjælpe mig med opgave a og b? Fordi jeg forstår den desværre ikke helt. Hvis det kan hjælpe, så skal jeg udregne resultatet i matematikprogrammet Maple. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2019 af peter lind

Du kan se hvad Taylorformlen og dens restled er på https://en.wikipedia.org/wiki/Taylor%27s_theorem 

hvis der er noget du ikke forstår, så fortæl mere om hvad dit problem er


Svar #3
26. september 2019 af Skun

Jeg forstår ikke helt. Det med at man kan gøre rede for at fejlen først er 3/(n+1)!. Hvordan kan man det?

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2019 af peter lind

Rn (x) = 1/(n + 1)!*f(n+1)(ξ)(x − a)n+1

f(n+1)(ξ) = eξ funktionen er monoton voksende i intervallet [0;1] så funktion bliver størst for ξ = 1. I dette tilfælde er a=0


Skriv et svar til: Taylor approksimation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.