Matematik

hjælp - Opgave til en lineære funktion

28. september 2019 af MatematikElev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave der omhandler vægten for grisene i et kuld og vægten af moderkagen, og der er et par spørgsmål jeg ikke helt kan forstå/finde ud af. Håber nogen kan hjælpe.

Opgave.

For kuld ad nyfødt grise viser tabellen nedenfor sammenhørende værdier af den gennemsnitlige fødselsvægt x pr. gris i kuldet (målt i gram) og den gennemsnitlige vægt af y moderkagen pr. gris i kuldet (målt i gram)

X 688, 795, 878, 999

Y 50, 100, 150, 200

Jeg har lavet en llineær regression med dataerne fra tabellen og fået følgende ligning y = 0,4849x - 286,46

a) Forklar hvad tallene a og b fortæller om sammenhængen mellem grisenes fødselsvægt og vægten af moderkagen,

Diskuter midellen rækkevidde, tænk særligt på hvor meget eller hvor lidt smågrise kan veje.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2019 af StoreNord

Da b er negativ, må der være nogle af x-værdierne, der ikke er mulige , fordi de ville gi en negativ vægt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2019 af StoreNord

Du får det til  y = 0,4849x - 286,46

jeg får det til  y = 0,4898x - 286,46


Svar #3
29. september 2019 af MatematikElev (Slettet)

Det er ikke det jeg spørg om?

Ja, det er en tastefejl, men ikke det der er centralt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2019 af StoreNord

Du har ikke spurgt om noget? - Men vist os en opgave.
Hvor skal vi begynde?


Skriv et svar til: hjælp - Opgave til en lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.