Matematik

F mærke af x

02. oktober 2019 af MatADG - Niveau: A-niveau

Hej vi er et par piger, der har problemer med en matematik aflevering på A-niveau. Vi håber der er et par venlige sjæle derude, der kunne tænke sig at hjælpe os :) 


Svar #1
02. oktober 2019 af MatADG

Her er vedhæftet spørgsmålene

Vedhæftet fil:A4 Opgave 1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. oktober 2019 af mathon

                          \small \small \begin{array}{lllll} a)&f(x)=\frac{1}{2}x^3-3x^2-x+1\\\\ &f{\, }'(x)=\frac{1}{2}\cdot 3\cdot x^{3-1}-3\cdot 2\cdot x^{2-1}-1=\frac{3}{2}x^2-6x-1\\\\\\\\ b)&f(x)=3e^{2x}+4\cdot 3^x\\\\ &f{\, }'(x)=3\cdot e^{2x}\cdot (2x){}'+4\cdot \ln(3)\cdot 3^x=6e^{2x}+4\cdot \ln(3)\cdot 3^x\\\\\\\\ c)&f(x)=\frac{1}{3x-1}\quad x\neq \frac{1}{3}\\\\ &f{\, }'(x)=\frac{-1}{(3x-1)^2}\cdot \left ( 3x-1 \right ){}'=\frac{-3}{(3x-1)^2}\\\\\\\\ d)&f(x)=5\cdot \ln(-2x-3)\quad x<-\frac{3}{2}\\\\ &f{\, }'(x)=5\cdot\frac{1}{-2x-3}\cdot (-2x-3){}'=\frac{-10}{-2x-3}=\frac{10}{2x+3}\\\\\\\\ e)&f(x)=\frac{1}{\sqrt{2x-1}}\quad x>\frac{1}{2}\\\\ &f{\, }'(x)=\frac{-1}{\left (\sqrt{2x-1} \right )^2}\cdot \left ( \sqrt{2x-1} \right ){}'=\frac{-1}{2x-1}\cdot \frac{1}{2\sqrt{2x-1}}\cdot (2x-1){}'=\frac{-1}{(2x-1)\cdot \sqrt{2x-1}} \end{array}


Svar #4
02. oktober 2019 af MatADG

#3
Tusind tak! Du har været til stor hjælp :)

Skriv et svar til: F mærke af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.