Kemi

Stofmængden

04. oktober 2019 af l24 (Slettet) - Niveau: C-niveau

er der nogen der ved hvordan man kan finden stofmængden til disse?

C6H33

O2

CO2


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2019 af janhaa

M = m/n

n = m/M


Svar #2
04. oktober 2019 af l24 (Slettet)

Det vil sige?, jeg forstår ikke helt, kan du uddybe det , jeg er ikke så stærk i kemi...


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Er det en forbrændingsreaktion hvor du ved hvor mange gram af stoffet der bliver forbrugt, eller hvad?


Svar #4
04. oktober 2019 af l24 (Slettet)

ja det er det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

4 C6H33 + 57 O2 → 24 CO2 + 66 H2O

Hvor mange gram C6H33 bliver der så forbrugt?


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Molvægte:

M(C6H33) = 6 * 12,011 g/mol + 33 * 1,0079 g/mol = 105,327 g/mol

M(O2) = 2 * 15,999 g/mol = 32,998 g/mol

M(CO2) = 12,011 g/mol + 2 * 15,999 g/mol = 44,009 g/mol

M(H2O) = 2 * 1,0079 g/mol + 15,999 g/mol = 18,015 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Hvad står der i opgaven om hvor mange gram der bliver forbrugt?


Svar #8
04. oktober 2019 af l24 (Slettet)

hele opgaven er således 

betragt forbrændingen af hexan 

C6H14 (I) + O(g) → CO2(g)  + H2o (g) 

Der anvendes 250 g hexan. Beregn massen af den mængde dioxygen, som bruges ved reaktion, og massen af carbondioxid, som dannes ved reaktionen. 

udfyld N for: C6H14(I)  O2  og CO2

Tak fordi i vil prøve at hjælpe 


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. oktober 2019 af Sveppalyf (Slettet)

2 C6H14(l) + 19 O2(g) → 12 CO2(g) + 14 H2O(g)

Molvægte:

M(C6H14) = 6 * 12,011 g/mol + 14 * 1,0079 g/mol = 86,177 g/mol

M(O2) = 2 * 15,999 g/mol = 32,998 g/mol

M(CO2) = 12,011 g/mol + 2 * 15,999 g/mol = 44,009 g/mol

M(H2O) = 2 * 1,0079 g/mol + 15,999 g/mol = 18,015 g/mol

250 g hexan indeholder stofmængden:

n = m/M

n(C6H14) = 250g / 86,177g/mol = 2,90 mol

Af reaktionsligningen kan man se at 2 mol hexan reagerer med 19 mol ilt. Dvs.

n(O2) = 19/2 * n(C6H14) = 19/2 * 2,90 mol = 27,56 mol

Vi ser at 2 mol hexan danner 12 mol CO2. Dvs.

n(CO2) = 12/2 * n(C6H14) = 12/2 * 2,90 mol = 17,40 mol

Vi ser at 2 mol hexan danner 14 mol vand. Dvs.

n(H2O) = 14/2 * n(C6H14) = 14/2 * 2,90 mol = 20,30 mol


Svar #10
04. oktober 2019 af l24 (Slettet)

 tusind tak det hjalp virkelig! :) 


Skriv et svar til: Stofmængden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.