Matematik

Tangent... HJÆLP

06. oktober 2019 af hq02 - Niveau: B-niveau

Hej alle. Sidder fast med denne opgave. Kan nogen hjælpe og uddybbe tak

Afgør uden brug af CAS, om linjen med ligningen y=1/5x+3/5 er tangent til kurven med ligningen y=ln x

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2019 af peter lind

tangentens hældning i x0 er f'(x0) så løs ligninen f'(x0) = 1/5 og se om 1/x0) = f(x0)


Svar #2
06. oktober 2019 af hq02

Hvordan gør jeg det??


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2019 af peter lind

du differentiere f(x) derefter løse du ligningen f'(x0 = 1/5


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} y_1=\ln(x)\;&,\;y_1=\tfrac{1}{5}x+\tfrac{3}{5} \\ {y_1}'=x^{-1}=\tfrac{1}{x} &= \tfrac{1}{5}={y_2}' \\ \text{graferne har samme h\ae ldning ved: }x_0 &= \;? \\ \text{graferne har samme }y\text{-v\ae rdi ved:}\ln(x_0) &= \tfrac{1}{5}x_0+\tfrac{3}{5} \end{align*}


Skriv et svar til: Tangent... HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.