Matematik

kalkulation

08. oktober 2019 af bobeå - Niveau: C-niveau

Hej jeg vil gerne være sikker om jeg regner min kalkulation rigtig ud

Oplysninger til kalulation:

indkøbspris 100 kr pr.stk   hjemmetagelseomkostninger 20 kr driftomkostninger 25% 

fortjenesten 40% 

 Beregning:

kostpris 100 + 20 *1,4 =168

beregn salgspris ink. moms 168*0,25 =42

bruttoavance procent 40-25= 15%


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

Korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2019 af AMelev

#0

kostpris 100 + 20 *1,4 =168

Der mangler parentes. 100 + 20*1.4 = 100 + 28 = 128, men du mener (100 + 20)*1.4.
Det er ikke kostprisen, du har beregnet. Kostprisen er 100 kr + 28 kr. Jf. https://www.billy.dk/billypedia/kostpris/ eller https://www.e-conomic.dk/regnskabsprogram/ordbog/kostpris
Det du har bestemt til at være 168 er salgspris (ekskl. moms) = kostpris + avance

beregn salgspris ink. moms 168*0,25 =42

Det er momsen, du har beregnet til 42 kr.
Salgspris inkl. moms er altså 168 kr. + 42 kr. = ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2019 af Larsdk4 (Slettet)

.

Svar #4
11. oktober 2019 af bobeå

Uha okay tak for hjælp AMelev


Svar #5
11. oktober 2019 af bobeå

Men jeg troede min beregning var rigtigt 


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2019 af AMelev

Dine beregninger var sådan set rigtige, men dine betegnelser var forkerte. Du havde beregnet noget andet end det, du angav.


Svar #7
29. oktober 2019 af bobeå

Har et spørgsmål mere hvorfor ganger man med 1,4?


Brugbart svar (1)

Svar #8
29. oktober 2019 af AMelev

Når du har en størrelse, som du lægger 40% til, så ender du med at have 140% af den pågældende størrelse.

....% af S = ....%·S
1 40% af S = 140%·S  = 1.4·S

Hjalp det?


Skriv et svar til: kalkulation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.