Matematik

Reducering

17. oktober 2019 af Lolerlife - Niveau: A-niveau

Nogen der kan forklare mig hvordan jeg reducerer? 

\frac{ab+a^2\cdot b}{a(1+a)}


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2019 af ringstedLC

Du kan sætte noget udenfor en parentes i tælleren.


Svar #2
17. oktober 2019 af Lolerlife

#1 Det har jeg forsøgt, men jeg kan ikke komme frem til det rigtige resultat


Svar #3
17. oktober 2019 af Lolerlife

Jeg får b^2 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. oktober 2019 af Pyrros

Så får du det forkerte resultat. Gør som ringstedLC siger: Sæt noget udenfor en parentes i tælleren.

Jeg mener i hvert fald at jeg kan sætte ab udenfor en parentes - hvad tænker du?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{ab+a^2\cdot b}{a(1+a)} &= \frac{ab(...)}{a(1+a)} \end{align*}


Svar #6
17. oktober 2019 af Lolerlife

Er det her korrekt? 

\frac{ab(\frac{ab}{ab}+\frac{a^2}{ab})}{a(a+1)}=\frac{ab(1+a^{2-1})}{a(a+1)}=\frac{ab(1+a)}{a(a+1)}=b


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2019 af Pyrros

Ja, det er rigtigt :)

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.