Matematik

Andengradsligning

18. oktober 2019 af Ryder - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg står med denne andengradsligning 2x^2-8=0

Men hvordan skal jeg kunne løse den? Når jeg ikke kender b

Tak på forhånd

-Ryder


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2019 af Zagoria (Slettet)

2x2 - 8 = 0

x2 = 8/2

x= √ (8/2

x = -2 eller x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2019 af AMelev

Du kender b, b = 0, der er jo ingen x.

Alternativ til at bruge løsningsformlen:
Læg 8 til på og divider derefter med to begge sider, så får du x2 = 4, og så er x = ±2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2019 af AMelev

Ad #1 Forkert skrivemåde i konklusionen. x = -2 eller x = 2


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.