Matematik

Parenteser

21. oktober 2019 af hejhejhejeh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej Venner

Jeg kan ikke løse dette regnestykke, 23-3*5-(3-5) , men ved at resultatet er 10. Jeg omdanner parentesen til positiv, men får stadig svaret til 16. Hvad gør jeg forkert ved min beregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2019 af Anders521

# Gerne vis dine beregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2019 af AMelev

Regningsarternes hierarki
Beregn allerførst indhold af parentes
- så funktioner (fx ~2, √ og lign.)
- så gange og divider
- til sidst  plus og minus


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2019 af Mathias7878

23-3\cdot 5-(3-5) = 23\underbrace{-15}_{-3\cdot 5}\underbrace{-3+5}_{-(3-5)} = 10

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2019 af ringstedLC

\begin{align*} -(3-5) &\neq +3+5=8 \\ &= -3+5=2 \end{align*}


Skriv et svar til: Parenteser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.