Matematik

omskrivning y=ax+b til ax+by+c=0

22. oktober 2019 af HrHerrmann (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

hvordan kommer jeg fra omskrivning y=ax+b til ax+by+c=0

1) opgave

y= -1x - 5 omskrives til omskrivning y=ax+b til ax+by+c= 0

pft :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af SuneChr

Vi har:
y = ax + b   ⇔   ax - y + b = 0
I den første forskrift er linjens hældningskoefficient a
og
i det andet udtryk er en af linjens normalvektorer  \binom{a}{-1}
Det er de samme linjer.
Vi har også:
Ax + By + C = 0   ⇔   y=-\frac{A}{B}x - \frac{C}{B}
Pas på med at holde rede på bogstaverne.


Svar #2
22. oktober 2019 af HrHerrmann (Slettet)

Hej Sune
Vi er ikke på vektorer endnu :)

Er der anden løsning ? Og kan du regne med de oplyste tal ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2019 af AMelev

Bemærk, at det ikke er de samme a'er og b'er, der optræder i de to forskellige ligninger.
At komme fra den ene til den anden form kræver bare brug af almindelige ligningsløsningsregler.

Fra y=ax+b til ax+by+c=0: Træk y fra på begge sider
Fra ax+by+c=0 til y=ax+b?: Træk ax + c fra på begge sider og divider derefter med b


Skriv et svar til: omskrivning y=ax+b til ax+by+c=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.