Matematik

Matematik c

24. oktober 2019 af camilla0998 (Slettet) - Niveau: C-niveau
Er der nogle der vil hjælpe mig med denne opgave?
Jeg har vedhæftet opgaven som et billede.

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2019 af Moderatoren

Hvad har du problemer med? Hvad gør du i opgave a?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige opgaveteksten, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2019 af PeterValberg

a) Indsæt d = 15 i forskriften

b) Løs ligningen:    150 = 0,31·d2,11  mht. d

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
24. oktober 2019 af camilla0998 (Slettet)

Men hvordan udregner jeg det endelige d? Når det er opløftet i 2,11?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2019 af mathon

                \small \begin{array}{llll} c)&\textup{benyt}&1+r_y=(1+r_x)^a\\\\ &&1+r_y=(1+1)^{2.11} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2019 af mathon

#4

                \small \small \begin{array}{llll} b)&150=0.31\cdot d^{\, 2.11}\\\\ &\frac{150}{0.31}=d^{\, 2.11}\\\\ &\left ( \frac{150}{0.31} \right )^{\frac{1}{2.11}}=d \end{array}


Svar #7
24. oktober 2019 af camilla0998 (Slettet)

Kan det passe at d= 18,73 cm

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2019 af mathon

       \small d=18.72\; cm


Svar #9
24. oktober 2019 af camilla0998 (Slettet)

Hvordan indsætter jeg tallene i formlen jeg skal bruge i opgave c.

Brugbart svar (1)

Svar #10
24. oktober 2019 af mathon

                      \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{potensfunktion:}&y=b\cdot x^a\\\\ \textup{og}&\frac{y_2}{y_1}=\frac{{x_2}^a}{{x_1}^a}=\left (\frac{x_2}{x_1} \right )^a\\\\ y_2\textup{ og }y_1\textup{ udtrykt}\\ \textup{i relativt forhold:}&\frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=\left (\frac{(1+r_x)\cdot x_1}{x_1} \right )^a\\\\ &1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^a \\\\ \textup{specifikt:}&1+r_y=\left ( 1+1 \right )^{2.11} =4.31691\\\\ &r_y=3.31691=331.7\%\\\\\\ \textup{eller:} &\frac{y_2}{y_1}=2^{2.11}=4.32 \end{array}


Skriv et svar til: Matematik c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.