Matematik

Y=ax+b

26. oktober 2019 af Ryder - Niveau: A-niveau

Hej derude,

Jeg står med en opgave som jeg er lidt lost omkring hvordan den skal laves. Opgaven lyder således

Tabellen nedenfor viser nogle sammenhørende værdier af den gennemsnitlige kuld-størrelse og antal ynglende samgspurvepar pr. acre for arten Melospiza melodia.

I en model er sammenhængen givet ved 

y=ax+b

Hvor y er den gennemsnitlige kuldstørrelse og x er antal ynglende sangspurvepar pr. acre

A. Benyt tabellens data til at bestemme tallene a og b

B. Benyt modellen til at bestemme antal ynglende sangspurvepar pr.arce når den gennemsnitlige kuldstørrelse er nede på 3,0

Tak på forhånd

-Ryder

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2019 af mathon

Foretag lineær regression på dine tabelDATA.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2019 af ringstedLC

A. Man har talt op hvor mange ynglende par (x), der er på en acre og beregnet den gnmsnt.lige kuldstørrelse (y). Da modellens sammenhæng (y = ax + b) er lineær foretages lineær regression med CAS, der bestemmer a og b. Optællingen viser, at kuldene er mindre jo tættere parrene er på hinanden.

Overskriften til tabellens 1. række burde være: Antal ynglende sangspurvepar pr. acre (engelsk arealenhed).


Skriv et svar til: Y=ax+b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.