Matematik

Hjælp til bestemmelse af areal

27. oktober 2019 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med opgave c), tænker man skal bruge bestemte intergraler, men ved det virkeligt ikke..

En der kan hjælpe?:)

opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2019 af StoreNord

Bestem integralet af f(x) fra 0 til a  som een funktion af a.
Sæt funktionen lig med 2, og løs ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2019 af janhaa

A_M= \int_{0}^{a}(x+\sin x)\,dx=2\\ \\ A_M=\frac{a^2}{2}-\cos(a)=1\\ \\a=1,478


Svar #3
28. oktober 2019 af Lise123Lise

hvordan har du isoleret a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2019 af ringstedLC

#3: Brug din CAS.

#2: Ups!

\begin{align*} A_m=\int_{0}^{a}(x+\sin(x))\,dx &= 2 \\ \frac{a^2}{2}-\cos(a) &= 1{\color{Red} \,\neq A_M} \\ a &= 1.478 \end{align*}


Skriv et svar til: Hjælp til bestemmelse af areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.