Matematik

Bænk

28. oktober 2019 af Lærer123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe mig med opgaven jeg har vedhæftet?

Jeg har løst a-delen ved at prøve mig frem men der skal en faglig forklaring på mit svar

a) 3 bænke af 3 personer, 5 bænke af 2 personer

Opgave b og c mangler jeg stadig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2019 af Nerd24

Jeg kom frem til at skrive det som en ligning:

3x+2y=19


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2019 af PeterValberg

Jeg indsætter lige billedet, du har vedhæftet, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2019 af PeterValberg

a)

Du skal opstille to ligninger med to ubekendte udfra de givne oplysninger.
Kald for eksempel bænke med 3 personer for x og bænke med 2 personer for y.
Du kan således opstille følgende to ligninger:

x + y = 8             (der er 8 bænke i alt)
3x + 2y = 19       (der er jo 19 personer, der sidder)

Løs ligningssystemet for x og y med din favoritmetode :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2019 af PeterValberg

b)
Jeg tror, at du i denne delopgave er nødt til at prøve dig frem til
de forskellige måder, hvorpå 17 personer kan fordeles på 8 trepersoners bænke....
Man må antage, at der sidder mindst én på hver bænk og at det ikke har betydning,
hvilken bænk, der fx sidder 3 personer på og så fremdeles...

2, 2, 2, 2, 2, 2, 2, 3
1, 2, 2, 2, 2, 2, 3, 3
1, 1, 2, 2, 2, 3, 3, 3
1, 1, 1, 2, 3, 3, 3, 3

skulle jeg mene :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bænk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.