Matematik

Trigonometri

29. oktober 2019 af sarajnsn (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej jeg har brug for hjælp til denne opgave.

Jeg ved godt jeg skal bruge cosinus formlen, ved bare ikke hvordan jeg skal skrive det op.

Jeg har sat billede af opgaven ind


Håber I ville hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2019 af janhaa

|DE|/12 = 10/8

|DE| = 15


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2019 af mathon

Beregn BC ved brug af Pythagoras:

                      \small \begin{array}{llll} \left | DE \right |=\frac{12}{8}\cdot 10\\\\ \left | EF \right |=\frac{12}{8}\cdot \left | BC \right | \end{array}


Svar #4
29. oktober 2019 af sarajnsn (Slettet)

Kan man ikke også gøre sådan :

8 * K = 12

K = 12/8

K =1.5

10*1.5 = 15

Er det rigtigt, kan man godt gøre det på denne måde


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2019 af ringstedLC

Ja, og det er jo også nogenlunde sådan, at #4 gør. Men det skal stilles op., eks.:

\begin{align*} \left | AC \right |\cdot K &= \left | DF \right | \\ 8\cdot K &= 12 \\ K &= \frac{12}{8}=1.5 \\ \left | DE \right | &= K\cdot \left | AB \right | \\ \left | DE \right | &= 1.5\cdot 10=15 \end{align*}


Svar #6
30. oktober 2019 af sarajnsn (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)))))


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.